Om bageriet

Öländska Bröd skapades 2008 genom en sammanslagning av de två välkända ölandsbagerierna Sörens Bröd i Borgholm och Grönhögsbröd i Grönhögen.

Du kan läsa mer om bageriernas historia här

I dag sysselsätter Öländska Bröd 4 årsanställda och vi levererar våra bröd främst till Öland och det småländska fastlandet, men utvecklingen av           e-handeln gör att vi enkelt når kunder även utanför detta område.

Quality

Om vårt bröd

Våra bröd bakas i Löttorp, norra Öland. Här finns bageriet i moderna lokaler som tillgodoser krav på hygien och goda arbetsförhållanden.

Vi bakar efter de gamla recepten och använder våra gamla stenugnar till de klassiska ölandsbröden. 

Vad bröden innehåller

Vi tillsätter inga konserveringsmedel och vi använder inte råvaror som innehåller mjölk, soja, ägg eller nötter i våra matbröd.

Matbröden bakas med vegetabiliskt olja av raps.

Vi har en egen surdeg som vi själva förökar. Brödet kan med fördel ligga och mogna flera dagar innan man börjar äta av det. Vi eftersträvar att ha hög konsistens och kvalite

Vi skållar dagen innan, vilket innebär att man lägger mjöl, salt och kryddor i hett vatten. Det gör att du får med mera smak och längre hållbarhetstid.

Mjölet levereras av Skånemöllan